duminică, 5 aprilie 2015

Un cârlan prea repede „trecut”…

Am putea spune, simplu: „Un derbedeu!”. Și ar trebui să închidem televizorul. Treaba e că „derbedeul” ăsta era cât pe ce să ajungă președintele țării. Funcție în care e clar că nu s-ar fi limitat doar la țățismele lui de prostonac (ăsta prostonac, tovarășe Iliescu!). Și atunci să fii văzut expozeu de baron! Că, dacă PSD-ul are cu adevărat o supărare, nu e nicidecum aceea că nu a ajuns Victor Viorel președinte, ci faptul că nu a capitalizat un baronaș în funcția supremă!
Și nu trebuie să ne imaginăm că nesimțirile lui Victor sunt frustări de cârlan ratat! Nicidecum, căci, și mai agârț, era la fel de derbedeu. Dar fiind mai tânăr, părea doar un rebel. De acum, însă, maturizarea lui întârziată se transformă într-o urâțenie („political corect”!) răvășitoare. Iar replicile de țopârlan încep să-i contureze meschinăria, nesimțirea și grobianismul sec. Iar singura lui evoluție este în propria-i urâțenie, dintr-un cârlan derbedeu transformându-se într-un mitocan îmbătrânit prea devreme, care confundă „reșaparea” de la Consiliul Național al PSD-ului cu votul a milioane de români.
Și devine atât de incert viitorul! Unul în care acest plagiator rămâne cocoțat în fotoliul de la Palatul Victoria. Unul în care, derbedeu politic fiind, începe să-l sfideze și pe actualul șef al statului. Unul în care își va găsi, cât de curând, următoarea victimă pentru epatarea misoginismului lui provincial, femeia de care să se ia pentru a putea dovedi, în singurul fel posibil!, că este BĂRBAT în stat! O „Robertă” sau o „Elenă” de care se va folosi pentru a se șterge la bot de mizeriile pe care le debitează când se află în preajma unei femei. Ar putea fi și o jurnalistă ori o „Fă, Pană!”, ar putea fi și o feministă prea vitroliantă din opoziția lipsită de bărbăție…
Până atunci, Victor Ponta exersează! Cu „selecția” interlocutorilor. A început cu jurnaliștii. Cărora le-a cerut de la obraz bon fiscal dacă vor să mai primească răspunsuri de la el, cel închipuit pe post de valoare supremă. Deși, pe față, solicitarea lui seamănă a prostituție, dar din aia mai stearpă, în care clientul vrea chitanța înainte pentru ceea ce crede el că poate să presteze. Dar de ce nu ne arată cârlanul megaloman bonurile fiscale de la marea adunarea națională din ziua preaslăvirii vârstei lui de cârmaci? Și apoi să mai vorbească!
Și totuși, nu ar trebui ca Parchetul să trateze „cazul” (deja patologic!) Victor Viorel prin ocaua măsurii „firii cea răzbunătoare”?! Să considere solicitarea lui Ponta posibil șantaj! Că doar e înalt funcționar și tocmai a cerut bacsis, fie și cu bon fiscal, pentru dreptul muritorilor de a-l auzi grăind?!
Apoi, dama politică „Viorela” a dat înapoi. Nu a recunoscut că a greșit, ci doar că a fost puțin supărat! Și ce tragic trebuie să fie că de prostie nu se poate scăpa printr-o ordonanță de urgență! Nu-i așa, Victor Viorel?
Oricum, e tot mai clar că ne-a trecut glonțul pe la ureche! Că dacă ieșea președinte era grav. Mai ales că un asemenea tupeu la nivel înalt nu s-a mai văzut! S-au mai văzut premieri hoți și mincinoși, dar într-o asemenea măsură de depravare, nu! Bine totuși că și-a ales cumva meseria potrivită… Căci oare ce ar fi fost să-l fi avut pe Viorel pe post de chirurg?! Că asta scotea tot din bolnav și, după ce vedea că i-a murit pacientul pe targa importată de tata-socru din China, băga repede mațele înapoi în mort și spunea că nu a fost el.
Și să fie o întâmplare că se tot fac descinderi pe la spitalele de nebuni? Nu cumva le vor închise înainte să ne dăm seama cum se cheamă de fapt tupeul de care suferă Viorela și toți ceilalți „doreli” politici între dedublările lor? Și apropo de „debăsificare”… Poate că, de fapt, a venit vremea „depontaminării”… Măcar la asta să ne folosească soluția nemțească… De o fi „nemțească” și nu apă chioară turnată din carafa Grivco!
Cezar Adonis Mihalache- Ziarul Natiunea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu